Kamer helpt Bos en Lommer

AMSTERDAM - De Tweede Kamer komt op voor de bewoners van het Bos en Lommerplein in hun conflict met de Belastingdienst.Een meerderheid van PvdA, VVD en SP wil dat de staatssecretaris van Financiën, Jan Kees de Jager (CDA), ervoor zorgt dat bewoners geen belasting hoeven te betalen over de onkostenvergoeding die ze vorig jaar kregen toen ze hun huis uit moesten. Ook wethouder Tjeerd Herrema hoopt op ingrijpen van De Jager.

VVD-Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming vindt dat de staatssecretaris 'iets moet verzinnen'. ''Dit druist in tegen ieder gevoel.'' Als De Jager de Belastingdienst niet terugfluit, wil ze vanuit de Kamer actie ondernemen.

PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer heeft 'de neiging zich daarbij aan te sluiten' en noemt de fiscale aanslag 'in principe onrechtvaardig'. De SP heeft Kamervragen over de kwestie gesteld.

Ook in de gemeenteraad heeft de SP schriftelijke vragen gesteld, net als de VVD.

VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg vindt het optreden van de fiscus 'bizar'. Maar als de heffing in stand blijft, moet de gemeente die voor haar rekening nemen, zegt hij. Ook D66 en het CDA stellen dat de verantwoordelijkheid bij de gemeente ligt.

De Belastingdienst is vooralsnog niet van plan te wijken. ''We voeren de wet uit,'' aldus een woordvoerder. De Jager is niet bereikbaar voor commentaar.

Lees vandaag verder in de krant:Belastingadviseurs op weg naar Bos en Lommerplein

AMSTERDAM - Belastingadviseurs schieten de geschrokken bewoners van het Bos en Lommerplein te hulp. De bewoners moeten belasting betalen over de vergoeding die ze vorig jaar na hun evacuatie kregen.Probeer nu Het Parool

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden