K-Buurt in Zuidoost krijgt markt terug

Zuidoost is volgend jaar weer een markt rijker. Anderhalf jaar na de opheffing van de kwijnende markt naast het inmiddels gesloopte winkelcentrum Kraaiennest, treft het stadsdeel voorbereidingen voor de terugkeer van de markt.

De K-buurt in de Bijlmer. Beeld Jean-Pierre Jans www.jeanpierrejans.nl
De K-buurt in de Bijlmer.Beeld Jean-Pierre Jans www.jeanpierrejans.nl

Onduidelijk is nog wat voor markt het zal worden. Een meerderheid van de deelraad is voorstander van een gewone markt, het dagelijks bestuur heeft een voorkeur voor een themamarkt. Het voordeel van de laatste variant is dat een themamarkt vanaf de grond kan worden opgebouwd, terwijl een reguliere markt aan strikte regels is gebonden bij het verstrekken van plaatsen.

Het dagelijks bestuur vreest dat een reguliere markt meer van hetzelfde biedt, met name spotgoedkoop textiel.

Een themamarkt kan mogelijk meer klanten van buiten het stadsdeel aantrekken. Of dat het geval is, zal de komende maanden worden onderzocht. Het dagelijks bestuur wil nog dit jaar een besluit voorleggen aan de deelraad, zodat de markt begin volgend jaar kan starten.

Met de terugkeer van de markt naar de K-buurt lijkt de afspraak uit het bestuursakkoord om tot een kostendekkende, centrale markt op het Anton de Komplein te komen, definitief begraven. Eerder zag het bestuur na protesten van bewoners, winkeliers en marktkooplieden ook al af van de verplaatsing van de markt bij het winkelcentrum Ganzenpoort.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden