Juwelierszaak Deurne weer open; echtpaar bedankt voor steun

De juwelierszaak Goldies in Deurne, waar onlangs een overval eindigde in de dood van de twee overvallers, is weer open. Dat staat te lezen op de website van de winkel.

null Beeld anp
Beeld anp

De eigenaren schrijven: 'Wij willen u hierbij hartelijk danken voor de enorme hoeveelheid steunbetuigingen die wij in de meest uiteenlopende vorm van u hebben mogen ontvangen en nog steeds ontvangen. (..) Inmiddels is onze juwelierszaak weer open zodat u uw bestellingen of juwelen die u ter reparatie heeft gegeven kunt afhalen.' Het echtpaar staat zelf nu niet in de zaak, aldus een medewerkster van Goldies.

Volgens hun advocaat Jan-Hein Kuijpers schoot de juweliersvrouw in blinde paniek zeker drie keer toen haar man in de zaak werd overvallen. Ze vreesde dat de overvallers haar man zouden vermoorden.

Kuijpers beschreef vorige week voor het eerst gedetailleerd de gebeurtenissen in de juwelierszaak. Volgens hem trok de oudste overvaller Youssef F. (29) een wapen met demper en begon de jongste overvaller Abdel H. (20) te spuiten met pepperspray. Juwelier Willy probeerde tevergeefs het wapen van de overvallers af te pakken. Hij werd in elkaar geschopt en geslagen. 'Hij moest vechten voor zijn leven.'

Volgens Kuijpers schoot Marina een keer door de deur, en een keer vanuit de kier. Toen ze de deur opende zag ze haar man in het bloed liggen en stond ze oog in oog met de gewapende overvaller, waarna ze nog een keer schoot. 'Zij schiet eerder', constateert Kuijpers. Het is volgens hem tot dusver niet duidelijk of de overvallers ook hebben geschoten.

Marina (52) en Willy (53) worden officieel nog verdacht van medeplegen van doodslag. 'Maar er is geen sprake geweest van twee liquidaties. Er was geen tijd om na te denken. Iedereen zal straks zien en kunnen bevatten dat het erg logisch is dat justitie geen vervolging instelt', zei Kuijpers.

Nadat het verdachte juweliersechtpaar werd vrijgelaten, gingen jongeren in Deurne de straat op om te demonstreren. Beeld EPA
Nadat het verdachte juweliersechtpaar werd vrijgelaten, gingen jongeren in Deurne de straat op om te demonstreren.Beeld EPA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden