Justitie Amsterdam wil brede aanpak mensenhandel

De gemeente Amsterdam is al geruime tijd bezig met de aanpak van de problemen op de Wallen. Het OM wil nadrukkelijker samenwerken met de lokale overheden. Foto ANP/Juan Vrijdag Beeld
De gemeente Amsterdam is al geruime tijd bezig met de aanpak van de problemen op de Wallen. Het OM wil nadrukkelijker samenwerken met de lokale overheden. Foto ANP/Juan Vrijdag

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam wil een zo breed mogelijke aanpak van mensenhandel in de hoofdstad. Het project 1012, dat wantoestanden op de Wallen vanuit gemeente, politie en OM moet bestrijden, is een schoolvoorbeeld van die aanpak, zei de kersverse hoofdofficier Herman Bolhaar donderdag.

''We gaan dieper snijden'', aldus Bolhaar. Het Amsterdamse parket heeft daartoe een extra 'seniorofficier', een zogeheten informatie-officier en een criminoloog aangetrokken.

Bolhaar wil het verschijnsel mensenhandel meer dan voorheen aanpakken in relatie tot randverschijnselen als huisjesmelkers, foute horeca, lagelonenarbeid en witwassen. ''We willen zo veel mogelijk drempels en barrières opwerpen.'' De hoofdofficier wil daarmee voorkomen dat gearresteerde criminelen weer worden opgevolgd door anderen.

De gemeente Amsterdam is al geruime tijd bezig met de aanpak van de problemen op de Wallen. Het OM wil nadrukkelijker samenwerken met de lokale overheden. ''De gemeente gaat over de infrastructuur, ruimtelijke ordening en het vestigingsklimaat. Het OM staat hier vierkant achter. Wij pakken samen met de politie de criminelen aan.'' Ook de samenwerking met het landelijk en het functioneel parket zal worden geïntensiveerd. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden