Update

Juridische strijd Hammerstein gaat door

De Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein. Foto ANP Beeld
De Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein. Foto ANP

AMSTERDAM - Het juridisch conflict tussen de Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein en muziekproducent Riny Schreijenberg sleept zicht voort. Schreijenberg eist van de advocaat 7 miljoen euro en heeft beslag laten leggen op diens bezittingen. Vorige week bepaalde de rechter dat Hammerstein in een voorlopige vordering alvast 795.000 euro moest betalen. In een kort geding heeft de rechter dit bedrag donderdag verminderd tot 50.000 euro.

Hammerstein eiste ook opheffing van de beslaglegging, maar dit verzoek werd afgewezen. ''De eis van 7 miljoen staat nog steeds overeind'', aldus de advocaat van Schreijenberg. ''Hammerstein doet het nu voorkomen alsof de rechtbank zou oordelen dat hij nog maar 50.000 euro moet betalen. Dit is ten onrechte.'' Schreijenberg eist geld van Hammerstein, omdat die ooit in een rechtszaak als zijn advocaat een fout maakte.

Hammerstein was advocaat van Schreijenberg in diens zaak tegen Sony Music Entertainment in 2005. De muziekproducent verloor deze zaak en moest Sony een boete betalen, doordat Hammerstein fouten had gemaakt. De rechtbank veroordeelde Hammerstein vorig jaar daarom tot ''het vergoeden van de schade en nog te lijden schade'', aldus Schreijenberg. Hij becijferde dat hij inmiddels voor 7 miljoen is gedupeerd en eist nu in een bodemprocedure het volle pond.

Schreijenberg werd in de jaren zeventig bekend als trompettist onder zijn artiestennaam Marty. Later was hij manager en producer van onder anderen Frans Bauer, Marianne Weber, Koos Alberts en Thomas Berge. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden