Jubileumpenning voor 100 jaar oude sportclubs

Voetbalvereniging Geuzenmiddenmeer en de Amsterdamse Christelijke Korfbal Vereniging (A.C.K.V.) Oranje Nassau hebben ter ere van hun 100-jarige bestaan de jubileumpenning ontvangen van wethouder Simone Kukenheim (Sport).

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Geuzenmiddenmeer is ontstaan uit een fusie van de vereniging Roomsch Katholieke Amsterdamsche Voetbalvereniging en SNL Wilskracht. Op 29 december 1918 werd de vereniging officieel opgericht.

De club wil een bijdrage leveren aan de maatschappij door mensen van verschillende afkomst, leeftijd en sekse te herbergen. De club telt meer dan 1000 leden, 65 teams en 600 vrijwilligers. In het clubhuis wordt niet alleen bier gedronken, maar ook huiswerkbegeleiding aangeboden.

Speciaal clubgevoel
Zoals de meeste korfbalclubs is A.C.K.V. Oranje Nassau begonnen als schoolvereniging. De club werd op 10 januari 1919 opgericht en was de eerste Christelijke korfbalclub van Amsterdam. In 1929 kreeg de club een eigen terrein toegewezen aan de Wandelweg, waar de club 32 jaar heeft gespeeld.

Momenteel is er een vaste accommodatie op Sportpark Het Loopveld. De club telt 160 leden en staat, zo schrijft de gemeente Amsterdam, bekend om het speciale clubgevoel.

De jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen die sinds de oprichting zijn gevestigd in Amsterdam en die 50 jaar (of een veelvoud van 10 jaar daarboven) bestaan.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden