Jordaan vindt feesten geen probleem: 'het enige vervelende is dat mannen in ons portiek pissen'

Bewoners van de Jordaan hebben boos gereageerd op een oproep van een anonieme medebewoner tot inkorting van twee grote feesten in de Jordaan. Afgelopen weekeinde was daar het Elandsgracht Festival en aan het eind van deze week begint het Jordaanfestival op de Appeltjesmarkt aan de Marnixstraat.

Carolien Lindeman
Feest in de Jordaan tijdens Koninginnenacht 2013. Foto ter illustratie. Beeld anp
Feest in de Jordaan tijdens Koninginnenacht 2013. Foto ter illustratie.Beeld anp

'We misgunnen beslist niemand een leuk feest maar dit is te veel, te lang en te luid,' schreef de Jordanees ook namens een aantal andere anonieme bewoners. Hij vroeg mensen hun steun te betuigen op minderjordaanfeesten@gmail.com.

Het tegenovergestelde gebeurde en het e-mailadres werd een dag na verspreiding van het briefje opgeheven. Veel buurtbewoners hadden via die weg negatief op het voorstel gereageerd. Ook op Facebook, waar een boze bewoner het briefje plaatste, kwamen veel reacties binnen.

Eddy Amelo Watson (46) van café De Jordaan op de Elandsgracht, dat het Elandsgracht Festival jaarlijks organiseert, vindt de brief en de klachten ook belachelijk. 'Het zijn mensen van buitenaf die daar dan over klagen. Als je er last van hebt, ga je maar weg. Laat de buurt de buurt zijn.'

Alexander Snel (28) woont sinds een jaar aan de Elandsgracht, vlak bij Watsons café. 'Mijn ramen trillen de hele dag, maar ik vind dat niet zo erg. Het is maar één keer per jaar en het hoort erbij.' Inkorten hoeft van hem dan ook niet. 'Al word je natuurlijk wel zat van tien uur achter elkaar alleen naar smartlappen luisteren.'

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden