Joran is ondergedoken

HILVERSUM - Joran van der Sloot is ondergedoken, maar beschikbaar om opnieuw door de politie te worden verhoord. Dat zei zijn advocaat Bert de Rooij maandagavond in het actualiteitenprogramma NOVA. De politie weet volgens hem waar Van der Sloot verblijft.Hoofdofficier van justitie op Aruba Hans Mos aanvaardt zijn aanbod om zich te laten verhoren. Hij hoopt op korte termijn met hem te spreken. Het verhoor zou nog deze week kunnen plaatsvinden, zei De Rooij.

Toen Van der Sloot recent weer vastzat op Aruba, hield hij de kaken op elkaar. Nu is hij bereid naar de politie te gaan om vrijwillig een verklaring af te leggen. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries noemde dat ''goed nieuws''.

Aanleiding voor de omslag bij de verdachte is de uitzending van de reportage van De Vries zondagavond, waarin Van der Sloot voor het oog van de verborgen camera ontboezemingen deed over de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba. Volgens de advocaat heeft De Vries geen wederhoor aangeboden, waardoor de visie van Van der Sloot ontbreekt.

De selectie van de beelden is bovendien ''kwestieus''. Van der Sloot blijft volhouden dat hij het verhaal dat hij aan de informant in de auto heeft verteld, volledig verzonnen is. ''Dat wat ik heb verklaard, is verifieerbaar onjuist'', heeft hij tegen zijn advocaat gezegd.

Van der Sloot is vanwege de massale media-aandacht en bedreigingen aan zijn adres op een niet nader genoemde plaats ondergebracht. ''We hebben besloten Joran uit de wind te houden om nadere ongelukken te voorkomen'', zei zijn advocaat. De reacties op de uitzending van De Vries krijgen volgens hem het karakter van een volksgericht. (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden