Joop Janssen krijgt Andreaspenning

Joop Janssen ontving woensdag de Andreaspenning van Amsterdam bij zijn afscheid als voorzitter van stichting Rooms Catholijk Oude Armen Kantoor (RCOAK).

null Beeld anp
Beeld anp

Janssen, die de onderscheiding kreeg uit handen van loco-burgemeester Kukenheim, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de zorg en armoedebestrijding in Amsterdam.

Euthanasie
Hij heeft ervoor gezorgd dat midden jaren negentig Sint Jacob als eerste rooms-katholiek zorgcentrum in Nederland een euthanasieprotocol kreeg dat als voorbeeld heeft gediend voor vele andere katholieke instellingen.

Van 2011 tot 2015 was hij voorzitter van het bestuur de Stichting Kasteel Amerongen. Ook was hij sinds 2016 voorzitter van Stichting Beheer vastgoed Koninklijk Concertgebouworkest.

Vrijwilliger
De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling. En voor personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden