Joodse bakkerij Theeboom failliet

AMSTERDAM - De Joodse bakker Theeboom is failliet. De winkels aan de Maasstraat en Bolestein waren al sinds juli gesloten. De meer dan honderd jaar oude bakkerij Theeboom is in problemen geraakt nadat de huisbankier de financiering had stopgezet. Schuldeisers vroegen daarna het faillissement aan.

De twaalf medewerkers van Theeboom staan op straat.

Theeboom was één van de weinige koosjere bakkers in de stad en stond onder rabbinaal toezicht van de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge (NIHS).

Bakkerij Theeboom werd ruim honderd jaar geleden opgericht. Oprichter en naamgever Mozes Theeboom had de bakkerij meer dan vijftig jaar in handen. De winkel verhuisde in de loop der jaren van de Nieuwmarkt naar De Pijp, en vervolgens naar de Rivierenbuurt en Buitenveldert.

De Joodse gemeenschap kan voor koosjer brood nu alleen nog terecht bij Laromme in Buitenveldert en bij leer-werkcentrum Sinaï in Amstelveen. In deze winkels is het dan ook erg druk sinds Theeboom dicht is.

Volgens Michiel Ellens, advocaat van de Theeboomeigenaar, wordt nog altijd gesproken over een doorstart van de bakkerij. ''Er was nog steeds interesse.'' Hij heeft de zaak overgedragen aan de curator. Ellens sluit niet uit dat Theeboom door het faillissement aantrekkelijker is voor een doorstart. De bakkerij is nu voor een lager bedrag over te nemen. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden