'Jongste slachtoffer Jimmy Savile was 8 jaar'

Het - voorlopig - jongste slachtoffer van Jimmy Savile was 8 jaar oud. Het gevallen BBC-icoon zou het meisje misbruikt hebben toen ze in 1986 in het ziekenhuis herstelde van een operatie. Nu dient ze alsnog een aanklacht in om een deel van zijn erfenis van ruim vijf miljoen euro op te strijken.

null Beeld afp
Beeld afp

'Dit kleine meisje stapte het ziekenhuis binnen voor een behandeling, maar kwam buiten als een pedofilieslachtoffer. Ze had beschermd moeten worden', zegt Liz Dux volgens de Daily Mail. Zij vertegenwoordigt de advocatenfirma Slater & Gordon, waar zich inmiddels al 36 slachtoffers verenigd hebben. Onder hen een man en een vrouw die op hun negende door Savile aangevallen werden in de BBC-ruimte.

Momenteel worden maar liefst 29 werknemers van de Britse zender verdacht van 'seksueel grensoverschrijdend gedrag'. Tegen Savile alleen al zijn 300 klachten van kindermisbruik binnengekomen.

'Kom naar mijn hoertjes kijken'
Intussen komen ook steeds meer stille getuigen met hun verhaal op de proppen. Zo herinnert Francis Rossi, de zanger van rockgroep Status Quo, zich hun eerste grote optreden op tv nog als de dag van gisteren. 'In 1968 was onze hit Pictures of Matchstik Men naar de zevende plek in de hitparade gestegen. We mochten dus optreden in 'Top of the Pops'. Vooraf maakte ik kennis met Savile. Hij vroeg me meteen of ik naar zijn 'hoertjes' wilde komen kijken.' De rockers bewaarden sindsdien de nodige afstand, niet alleen omdat ze hem een vreemde vogel vonden maar ook omdat er toen al verontrustende geruchten circuleerden.

'Iedereen vraagt zich nu af hoe hij die doofpot gesloten kon houden', aldus Rossi. 'Hij kocht heel veel mensen af, maar waar haalde hij al dat geld vandaan? Ik vrees dat er nog heel wat meer naar buiten zal komen.'

'Liefdeskind' duikt op
Ook Craig Bivens zou wel eens meer met de overleden presentator te maken kunnen hebben dan hij zelf wil. Zijn moeder had vijf maanden lang een affaire met hem en dus vreest de 52-jarige bouwvakker nu dat hij zijn zoon is. 'Maar dat wil ik absoluut niet.'

Mevrouw Liz Boothe (70) was op het moment van de feiten achttien jaar. 'Een uitsmijter maakte me toen het hof in opdracht van Savile. Hij stal zelfs een foto uit mijn handtas om aan zijn baas te tonen. Toen ik met Savile in contact kwam, mocht ik die andere man niet meer zien. De snelle seks was het enige positieve aan hem. Always wham, bam, thank you ma'am. Ik trok alleen met hem op omdat ik zo al die andere mensen leerde kennen. De beroemdste die ik op die manier ontmoette, was Cliff Richard. Ik moet er niet aan denken dat zo'n ziek figuur de vader van mijn kind zou zijn, hij was echt gemeen en arrogant. Als hij me meenam naar een restaurant stopte hij zich altijd vol met fastfood, terwijl ik alleen koffie kreeg.'

Contact met gangsters
Craig wil de waarheid liever niet kennen, al doet de opvallende gelijkenis met Savile het ergste vermoeden. 'Ik ben er zeker van dat er heel wat vrouwen bevallen zijn van zijn kind, maar wij laten het verleden nu rusten', vult Boothe aan.

Ze verklaarde nog dat Savile regelmatig agenten en gangsters ontmoette. Hij zou ook de opdracht hebben gegeven om toenmalig bokser Bruce Woodcock eens goed onder handen te nemen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden