Jongeren verbeelden de positieve kanten van Nieuw-West en West

Jongeren waren nieuwsberichten over narigheden in West en Nieuw-West zat en tonen daarom in foto's en documentaires de positieve kanten van hun wijken.

Bart Nauta
Winkels aan de Osdoper Ban in Nieuw-West Beeld Marc Driessen
Winkels aan de Osdoper Ban in Nieuw-WestBeeld Marc Driessen

Syriëgangers, inbraken, liquidaties en vorige week nog een poederbrief voor een bestuurscommissielid van de PvdA. Nieuw-West en West komen vaak negatief in het nieuws.

Donderdag is daarom de kick-off van Hart voor mijn Buurt, een project van studenten van het MBO College West in samenwerking met filmproductiebedrijf Bosch Films. In foto's en documentaires tonen de jongeren dat buurtbewoners betrokken met elkaar zijn en samen problemen aanpakken.

Kickboksles
75 studenten, die veelal in de twee stadsdelen wonen, trokken de afgelopen maanden de wijken in. Ze spraken met initiatiefrijke bewoners die elk op hun eigen manier een bijdrage aan de buurt leveren. Zo geeft Oussama kickboksles aan jongeren in Osdorp. En Frank zet zich vrijwillig in om armoede onder bewoners in Slotermeer-Zuid tegen te gaan.

De studenten maakten deze verhalen zichtbaar in zes korte documentaires en 15 portretfoto's. Die zijn tot en met 21 september te zien in de Centrale Bibliotheek Amsterdam. In oktober zendt AT5 de documentaires uit.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden