Jongeren nemen voortouw in campagne tegen geweld in Amsterdam

'Agressie en haat, daar is niemand bij gebaat'. Dat is de leus van de campagne die door stichting Argan - een maatschappelijk betrokken Marokkaanse jongerenorganisatie - en ROC Amsterdam in het leven is geroepen.

Archieffoto. Beeld ANP
Archieffoto.Beeld ANP

Het is de bedoeling dat met de actie jongeren en scholieren een vuist maken tegen geweld, agressie en intelorantie binnen de Amsterdamse samenleving. Ze zullen door de hele stad posters en stickers uitdelen en anderen aanspreken op hun verantwoordelijkheid in een tolerante, vredige samenleving.

De organisatoren willen op deze manier de bewustwording onder Amsterdammers vergroten. Ze benadrukken echter dat de campagne niet alleen te maken heeft met de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, maar met een toenemende verharding en intolerantie in de samenleving in het algemeen.

De aftrap van de campagne vindt op 30 januari plaats bij stichting Argan, in het bijzijn van stadsdeelvoorzitters Achmed Baâdoud (Nieuw-West), Martien Kuitenbrouwer (West) en wethouder Lieke Thesingh (Oost).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden