Jongeren D66 verbolgen over achterhouden rapporten eigen wethouder

Jongerentak van D66 de Jonge Democraten is 'onaangenaam verrast' over het nieuws dat D66-wethouder in Amsterdam Simone Kukenheim rapporten achterhield.

David van Unen
Wethouder van Onderwijs Simone Kukenheim Beeld Rink Hof
Wethouder van Onderwijs Simone KukenheimBeeld Rink Hof

Het Parool meldde afgelopen donderdag hoe Kukenheim nog eens twee positieve rapporten over het door haar partij gehekelde onderwijsbeleid van voorganger Lodewijk Asscher niet naar de gemeenteraad stuurde.

Onder de tafel
'Het is buitengewoon vreemd dat verschillende rapporten die aangaven dat de aanpak van de PvdA de kwaliteit van het onderwijs op zwakke scholen de afgelopen jaren verbeterd heeft, door de wethouder werden achtergehouden', zegt secretaris Laura Bongers. 'Het wekt onze verbazing dat juist een wethouder van de partij die zich hard maakt voor de kwaliteit van onderwijs juist deze rapporten onder de tafel veegt.'

De Jonge Democraten geven aan naar aanleiding van de kwestie een gesprek te hebben gehad met gemeenteraadslid Reinier van Dantzig. Zijn verklaring, waarin hij stelt dat een rapport nog niet af was en een ander rapport geschreven door een stagiair met 'affiniteit voor de PvdA', lijkt voor de Jonge Democraten niet voldoende.

Onderwijspartij
'Wij keuren het af wanneer bewezen succesvol beleid voor het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs op zwakke scholen wordt genegeerd. De kwaliteit van het onderwijs gaat wat betreft de Jonge Democraten altijd voor op de reputatie van D66 als de onderwijspartij.

Hoewel Kukenheim zelf nog geen tekst en uitleg heeft gegeven over de gang van zaken, heeft partijleider Jan Paternotte het al opgenomen voor zijn wethouder. Hij onderschreef in het NRC gisteren de verklaring van raadslid Van Dantzig, dat de rapporten simpelweg nog niet af waren. 'Ik weet zeker dat in het eindrapport de positieve bevindingen over het beleid van Asscher nog zullen staan.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden