Jongens veroordeeld voor dood 17-jarig meisje

De jongens die op 9 augustus 2012 de 17-jarige Sehriban Akpinar in de bosjes bij de Horvathweg in Rotterdam om het leven brachten, zijn in hoger beroep opnieuw veroordeeld. Het gerechtshof in Den Haag vindt een van de verdachten schuldig aan moord. Hij was toen 14 jaar en heeft de maximale jeugdstraf voor die leeftijd van een jaar gekregen in combinatie met een strenge behandeling voor jongeren met gedragsproblemen.

null Beeld anp
Beeld anp

Het hof veroordeelde dinsdag de tweede jongen, die toen ook 14 jaar was, voor diefstal met geweld met de dood tot gevolg. Hij heeft ook een jaar jeugddetentie gekregen, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet de jeugdreclassering hem begeleiden.

Sehriban werd in de vroege avond naar een afgelegen plaats gelokt. De jongens wilden haar beroven van haar telefoons. Het was ook de bedoeling dat de jongste dader Ertan seks met het slachtoffer zou hebben. De oudste dader, Ismael, zou dat met zijn iPhone filmen.

Tot seks kwam het niet, omdat Ismael haar meteen met zijn volle vuist in het gezicht stompte. Sehriban viel van het muurtje waarop ze zat en probeerde te ontkomen in de bosjes. Maar de jongen achterhaalde haar en stak haar herhaaldelijk. In totaal werd het meisje 24 keer gestoken met het mes dat de jongens al 2 dagen speciaal voor dat doel bij zich hadden.

De maximale jeugdstraf voor 14-jarigen is 12 maanden, ook in het geval van moord. Jeugd-tbs, de zogenoemde PIJ-maatregel, is niet opgelegd. Volgens het hof is er ondanks de gruwelijkheid van het misdrijf geen sprake van een psychiatrische stoornis of van een gebrekkige ontwikkeling van hun geestelijke vermogens.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden