Tips

Jong Amsterdam: horecaondernemer Siem Feijnen

Martijn Nekoui begeeft zich onder creatieve talenten in Amsterdam. Elke week tipt hij een aanstormend kunstenaar. Deze week Siem Feijnen, eigenaar van pop-uprestaurant Nieuw Terrein.

Een gerecht van Siem Feijen Beeld Ronald Hoeben

Siem Feijen (25) eet af en toe vlees en vis. Niet heel veel, maar hij is geen vegan. Bij Nieuw Terrein, zijn pop-uprestaurant dat twee avonden per week is ­geopend, wordt wel vegan gekookt. Zijn favoriet? ­"Gerookte bloemkool met frisse puree van bloemkool met een cantharellen-rodepeperjus, met daarnaast gele bieten uit zoutkorst met geroosterde bosui." Dat dus, lekker vegan.

Siem studeert af als horecaondernemer in Arnhem en reist en kookt in Azië en Australië. Terug in Amsterdam doet hij ervaring op bij Toscanini in de bediening en bij As. Daar ontmoet hij Hunter Blackburn, chef uit het Canadese Vancouver.

Samen beginnen ze Nieuw Terrein, waar ze gerechten met lokale en regionale seizoensgroenten serveren. Siem bedenkt daarnaast elke week een viergangenwijnkaart, met vooral biologische en biodynamische ­wijnen. "We willen ook eigen dranken gaan maken, zoals kombucha en kefir."

Siem zoekt naar vernieuwende gerechten. "Ik vind het hokje vegan niet belangrijk, maar wil mensen ervan bewust maken dat elke dag vis of vlees eten niet nodig is. Het kan ­eigenlijk ook niet meer." Door bij Nieuw Terrein te eten draag je dus een steentje bij aan een ­betere samenleving. Zonder vlees!

Nieuw Terrein, Vechtstraat 79
Zondag en maandag, 18.00-21.00 uur

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden