Update

Jomanda: raadpleeg altijd een arts

Jomanda raakte verzeild in een strafzaak over de dood van actrice Sylvia Millecam die aan borstkanker overleed. Foto GPD Beeld
Jomanda raakte verzeild in een strafzaak over de dood van actrice Sylvia Millecam die aan borstkanker overleed. Foto GPD

BERGEN OP ZOOM - 'Genezend medium' Jomanda heeft zondagmiddag in Bergen op Zoom haar aanhangers bedankt voor de steun die ze heeft ontvangen tijdens de rechtszaak die justitie tegen haar voerde. Tijdens een speciale healing reageerde ze bovendien voor het eerst zelf op de vrijspraak vanwege haar rol bij de dood van actrice Sylvia Millecam.

Jomanda vertelde de honderden bezoekers dat ze zich door niemand laat stoppen en zich niet door negativiteit laat beïnvloeden. Ze benadrukte bovendien dat mensen die ziek zijn en de oorzaak weten altijd een arts moeten bezoeken. ''Raadpleeg altijd een arts'', aldus een bord dat tijdens de sessie op het podium bleef staan.

Medium Jomanda verblijft het grootste deel van het jaar in het buitenland en was ook niet bij haar rechtszaak. Ze was speciaal eerder naar Nederland gekomen voor de bijzondere healing. Ze ontving in Bergen op Zoom vele bossen bloemen een lang applaus en steunbetuigingen op spandoeken.

Op het podium bedankte ze haar advocaat en 'vriend' Luc Benistant omdat ze 'elkaar begrijpen'. Ook de raadsman kreeg applaus.

Justitie vervolgde Jomanda wegens medeverantwoordelijkheid aan de dood van Millecam. Hoewel het medium volgens de rechter zorgvuldiger had moeten zijn met de ernstig zieke actrice en zij haar zorgplicht heeft geschonden, werd ze toch vrijgesproken. Jomanda was er niet de oorzaak van dat Millecam zich niet aan reguliere therapieën tegen kanker heeft onderworpen, aldus de rechter. Twee alternatieve artsen die de actrice hebben behandeld werden wel veroordeeld.

Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep tegen de vrijspraak. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden