Jan Rot wint Annie M.G. Schmidtprijs

Jan Rot heeft zondag de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen, de onderscheiding voor het beste theaterlied van het afgelopen seizoen.

Jan Rot met zijn prijs. Beeld Mike Breeuwer
Jan Rot met zijn prijs.Beeld Mike Breeuwer

Hij kreeg de prijs voor zijn lied 'Stel dat het zou kunnen...'.

Rot ontving in Amsterdam uit handen van Gerard Cox een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt en een geldbedrag van 3500 euro.

De jury, onder voorzitterschap van Jacques Klöters, koos voor het lied van Rot omdat het een dubbele laag bevat en leuk en aangrijpend tegelijk is.

Yentl en De Boer
Tijdens de 24e editie was er een nieuwe opzet waarbij er in totaal zes genomineerden waren: Jan Beuving en Daan van Eijk met Meisje, Arend Niks, Joost Spijkers en Peer Wittebols met Alle seizoenen, Kiki Schippers met Guus, Lisa Loeb en Janneke Rinzema (Matroesjka) met #Imalive en Erik Verwey en Louise Korthals met Kruisje.

Zij brachten zondag in Theater Bellevue alle zes hun lied ten gehore waarna een jury de winnaar aanwees.

Vorig jaar viel het cabaretduo Yentl en De Boer in de prijzen. Ze kregen de prijs voor hun lied 'Ik heb een man gekend'.

De Annie M.G. Schmidtprijs is in 1991 ingesteld om de schrijver, componist en uitvoerder van het beste lied te bekronen dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater. De prijs is een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Bekijk hieronder het winnende lied van Jan Rot.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden