Jan Nagel wordt interim-voorzitter 50Plus

50PLUS-oprichter Jan Nagel wordt voor de komende tijd interim-voorzitter van de ouderenpartij. Dat is zaterdag besloten op een algemene ledenvergadering in Hilversum.

Redactie
Senator Jan Nagel (R) schenkt een glas water in voor penningmeester Mieke Hoek voor aanvang van het partijcongres van 50PLUS. Beeld anp
Senator Jan Nagel (R) schenkt een glas water in voor penningmeester Mieke Hoek voor aanvang van het partijcongres van 50PLUS.Beeld anp

Nagel blijft de kar trekken tot de voorjaarsvergadering van komend jaar. Hij blijft ook lid van de Eerste Kamer.

Het overgrote deel van de vergadering steunde Nagel. Twintig leden stemden tegen.

Nagel reageerde blij met het getoonde vertrouwen. Hij had voorafgaand aan de vergadering gesteld alleen aan de slag te gaan als hij ruime steun kreeg. De komende tijd wil Nagel laten zien dat 50PLUS niet alleen met zichzelf bezig is. Hij rekende op een stijging in de peilingen in het nieuwe jaar.

Tot de volgende vergadering blijft ook een interim-bestuur aan. Daarin zitten onder meer de huidige penningmeester Mieke Hoek en de eerder geroyeerde maar inmiddels teruggekeerde Adriana Hernandez. De Tweede Kamerleden van de partij mogen in de tussenperiode in het bestuur meebesluiten. Het bestuur moet zelf een vice-voorzitter kiezen en een bestuursverkiezing voorbereiden.

De leden willen dat kandidaten voor het voorzitterschap goed doorgelicht worden, voordat ze op de kieslijst komen. Nu hadden 18 mensen zich officieel op de lijst laten zetten. Daarnaast had oud-staatssecretaris Michel van Hulten zich beschikbaar gesteld. Hij staat niet op de lijst, maar daar kan van worden afgeweken. Dat gebeurde ook voor de tijdelijke benoeming van Nagel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden