Jan Lintsen nieuw lid van college van bestuur UvA

Het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) krijgt een nieuw lid. Jan Lintsen is door de raad van toezicht (RvT) benoemd en vervult zijn nieuwe rol per 1 september.

'Jan Lintsen heeft zich tijdens de selectieprocedure laten zien als een scherp denker en collegiaal bestuurder met de nodige humor,' aldus Geert ten Dam. Beeld Haagse Hogeschool
'Jan Lintsen heeft zich tijdens de selectieprocedure laten zien als een scherp denker en collegiaal bestuurder met de nodige humor,' aldus Geert ten Dam.Beeld Haagse Hogeschool

Tijdens de selectieprocedure kwam naar voren dat Lintsen (1962) unaniem gezien werd als de meest geschikte kandidaat. "Met zijn specifieke kennis en ruime ervaring is Jan Lintsen een aanwinst voor de UvA," zegt Marise Voskens, voorzitter van de RvT.

Lintsen (1962) wordt verantwoordelijk voor de portefeuille financiën en bedrijfsvoering. Hij volgt daarmee Kees van Ast op, die sinds 1 januari de functie ad interim bekleedt als opvolger van Hans Amman.

Den Haag
Op dit moment is Lintsen nog lid van het college van bestuur van de Haagse Hogeschool, waar hij zich bezig houdt met het financieel beleid, facilitaire zaken, planning en control. Ook onderzoekt hij in Den Haag de vernieuwing van onderwijs.

Geert van Dam, voorzitter van het college van bestuur, is blij met de benoeming. "Jan Lintsen heeft zich laten zien als een scherp denker en collegiaal bestuurder met de nodige humor. Ik verheug me dan ook op de samenwerking."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden