Jan Eef krijgt Albert Heijn

De Jan Evertsenstraat in West krijgt een Albert Heijnvestiging op de hoek met de Admiralengracht. Het is een opsteker voor de Jan Evertsenstraat, die vaak negatief in het nieuws kwam, met als dieptepunt de dodelijke roofoverval op juwelier Fred Hund in 2010. De komst van de Albert Heijn moet voor meer toeloop zorgen.

de redactie
null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Godfried Lambriex, portefeuillehouder economie van stadsdeel West: 'Al heel lang wordt geprobeerd een grote supermarkt als trekker naar de straat te halen. Het lukte steeds net niet. De komst van een Albert Heijn is een boost voor de hele buurt.'

Na de overval op Hund richtten ondernemers en omwonenden eind 2010 de 'Geef om de Jan Eef'-community op. Bewoners die zich om hun straat bekommerden, besloten de Jan Evertsen uit het slop te trekken door lokale ondernemers te steunen. Ook de veiligheid in de straat werd verbeterd, onder meer met dna-spray. Belwinkels en kappers maakten plaats voor hippe horeca en vintagewinkels.

De buurt heeft al een Dirk van den Broek, op het Mercatorplein, en sinds kort is er een tweewekelijkse markt op hetzelfde plein, maar volgens het stadsdeel is er ruimte voor nog een supermarkt. De Albert Heijn zal het hele blok tussen de Admiralengracht en de Krommertstraat beslaan.

Joop Sierat van Aladdin's Notenhoek, een zaak die al meer dan vijftig jaar aan de Jan Evertsenstraat zit, juicht de komst van de supermarkt toe. 'Alleen had ik liever een Jumbo gehad. Er zitten al vijf Albert Heijns in de buurt. Zo onderscheiden we ons niet als straat.'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden