Plus Net Open

Jacobsz is restaurant, sigarenlounge én whiskybar

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Jacobsz.

'Het monumentale pand op de Ringdijk is ingedeeld in meerdere, ­kleinere ruimtes en aangekleed met warme kleuren als geel en oranje' Beeld Rink Hof

'In Amsterdam loopt best veel slechte bediening rond," zegt Adriaan Verkerk (31), oud-eigenaar van pop-uprestaurant Staets. Na een paar keer uit eten te zijn geweest met collega's en mede-eigenaren van Staets Rick Swinkels (28) en Julius Busscher (31), kwamen ze tot dezelfde conclusie.

Verkerk: "In ­Amsterdam wordt zo veel horeca uit de grond ­gestampt; op een gegeven moment is de pot met goede bediening gewoon leeg." Juist dit aspect ­wilden Verkerk, Swinkels en Busscher anders aanpakken bij restaurant Jacobsz, dat vandaag zijn ­deuren opent.

"De focus ligt hier op de kennis van de producten. Weten wat je in je handen hebt, anders kun je het niet verkopen." Dat houdt onder andere in dat de werknemers de gasten moeten kunnen adviseren over goede wijn-spijscombinaties, op basis van de maar liefst zeventig wijnen die de kaart van Jacobsz telt.

"We nemen het liefst twintigers aan die net klaar zijn met hun opleiding en in de ­horeca ­verder willen, maar nog niet vastgeroest zitten in oude gewoontes."

Is de boel, door zulke eisen aan het personeel te stellen, niet wat stijfjes geworden? Dat valt mee, ook vanwege de huiselijke inrichting. Het monumentale pand op de Ringdijk is ingedeeld in meerdere, ­kleinere ruimtes en aangekleed met warme kleuren als geel en oranje.

Naast het restaurant vind je er onder andere een sigarenlounge en een whiskybar. Een viertal eenvoudige bars op de begane grond waarborgt het huiskamergevoel.

Om de maand à ­anderhalve maand staan er nieuwe gerechten op de kaart. Daarbij kun je denken aan langzaam gegaarde buikspek uit eigen rookoven met witte ingelegde kool, snijboon en Indische kruiden. Of een seizoensvis als harder of heilbot met gerookte knoflook, kruiden en zeewieren uit de Oosterschelde.

En de prijzen? Een drie-, vier- of vijfgangendiner kost respectievelijk €32, €39 en €46. Zodat je nog wat fooigeld overhoudt - voor de fijne bediening ­misschien?

Jacobsz

Ringdijk 1A
06 424 546 77
www.jacobsz.amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden