Jaarwisseling: 10 procent meer oogletsel

ROTTERDAM - Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft dit jaar 297 patiënten behandeld die oogletsel hadden opgelopen als gevolg van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Dat is een stijging van 10 procent vergeleken met vorig jaar.

In totaal ging het om 347 ogen die waren aangetast door vuurwerk. Een derde van dit aantal was ernstig beschadigd. Een zesde van de patiënten houdt permanent verminderd gezichtsvermogen als gevolg van de verwonding. 25 ogen zijn blijvend blind.

Iets meer dan de helft van de slachtoffers stak niet zelf het vuurwerk dat hen verwondde af. Het waren vooral mannen (85 procent) die tijdens de jaarwisseling door vuurwerk verwondingen aan de ogen opliepen.

Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap heeft de afgelopen jaarwisseling voor de tweede keer het aantal ernstige gevallen van oogletsel in Nederland veroorzaakt door vuurwerk geregistreerd. De oogartsen zouden het liefst zien dat de overheid consumenten aanraadt vuurwerk te laten afsteken door 'vuurwerkprofessionals'. (ANP)

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft dit jaar 297 patiënten behandeld die oogletsel hadden opgelopen als gevolg van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. ANP Beeld
Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft dit jaar 297 patiënten behandeld die oogletsel hadden opgelopen als gevolg van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden