Jaap van Zweden en vrouw geschokt door brand

Voor dirigent Jaap van Zweden en zijn echtgenote Aaltje is 2012 in mineur begonnen. Een monumentaal pand in Laren dat het stel wilde verbouwen tot een complex voor jongeren met autistische aandoeningen is op oudejaarsavond getroffen door een brand.

Redactie
null Beeld

De Gooi- en Eemlander meldt dat het vuur zaterdagavond omstreeks elf uur ontdekt werd op de zolderverdieping. De vlammen sloegen metershoog uit het dak en waren tot in de wijde omtrek te zien. Tot diep in de nacht was de brandweer bezig met blussen. De brandbestrijders lieten het dak gecontroleerd uitbranden.

Of de plannen die van Zweden heeft met het pand nog kunnen doorgaan is hoogst onzeker. Hoewel alleen het dak van het pand is afgebrand, heeft het pand grote schade opgelopen. Renovatie van het ruim 100 jaar oude gebouw zou wel eens onbetaalbaar kunnen zijn.

Onduidelijk
Over de oorzaak tasten politie en brandweer in het duister. De recherche onderzoekt de brand, maar heeft geen bewijzen van opzet. Een omwonende zegt eerder op de dag twee mensen uit het leegstaande gebouw te hebben zien komen.

Jaap van Zweden: 'Gelukkig nieuwjaar. Maar dit is wel even schrikken hoor. De grote vraag is nu wat er met het gebouw gebeurt.' Hij en zijn echtgenote bedachten het concept voor het huis. Bedoeling is autistische jongeren te begeleiden naar zelfstandigheid. Een zoon van Van Zweden lijdt aan deze aandoening.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden