Update

'ISBO royeerde As Siddieq'

De islamitische basisschool As Siddieq in Amsterdam. Foto ANP Beeld
De islamitische basisschool As Siddieq in Amsterdam. Foto ANP

AMSTERDAM - De Islamitische Scholen Besturen Organisatie (ISBO) heeft de Amsterdamse scholengroep As Siddieq geroyeerd. Dat zei directeur van de koepelorganisatie Yusuf Altuntas donderdag. Woensdag gaf As Siddieq nog te kennen zelf het lidmaatschap te hebben opgezegd.

De ISBO heeft de directie van As Siddieq al in november per brief laten weten dat zij geroyeerd werd, aldus Altuntas. Reden was dat die zich niet zou houden aan de code goed bestuur. Dat betekent dat het bestuur niet open, transparant of democratisch gekozen was.

Altuntas zegt dat de ISBO-leden in het verleden hebben afgesproken zich aan de code te houden. ''Dat zien zij als een gevaar. Wij zien dat als een redding. Als je iets onderling afspreekt, moet je je er ook aan houden.''

As Siddieq kwam volgens Altuntas vervolgens met een geheel nieuw bestuur op de proppen. De ISBO had ook daar bezwaar tegen, onder meer omdat ook deze club niet democratisch was gekozen.

Toch wilde de koepelorganisatie As Siddieq een kans geven het royement ongedaan te maken. Vooorwaarde was dat er een speciale commissie zou komen die op transparante wijze een nieuw bestuur zou kiezen.

As Siddieq heeft het al enkele maanden aan de stok met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (onderwijs). Die zijn van plan de school te korten op subsidie omdat het onderwijs onder de maat zou zijn. As Siddieq heeft vier basisscholen in Amsterdam. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden