Is Happy Feet opgegeten?

Sirtrack, het bedrijf dat Happy Feet volgt op zijn lange terugreis naar de Zuidpool, heeft al drie dagen geen signaal meer ontvangen van de pinguïn. De gps-zender op de rug van de wereldberoemde keizerspinguïn lijkt het te hebben begeven. Is Happy Feet een Happy Meal geworden?

Dolf Hendriks

'Het is mogelijk dat Happy Feet is opgegeten door een roofdier', zegt Kevin Lay van Sirtrack in de Nieuw-Zeelandse krant The Dominion Post. 'Zo gaat dat nu eenmaal in de natuur.' Of Happy Feet echt is opgegeten door een roofdier zullen we waarschijnlijk nooit zeker weten.

Volgens Lay kan het zendertje ook gewoon losgelaten hebben. 'Het zendertje was slechts vastgelijmd en moest onder extreme omstandigheden vast blijven zitten.' De zender geeft een signaal af zodra de pinguïn aan het wateroppervlak komt om adem te halen.

Lay heeft nog de hoop dat het slechts een technische storing betreft en dat ze binnen een paar dagen weer signalen ontvangen. 'Hopelijk worden we aangenaam verrast, maar anders moeten we maar het beste hopen.'

Happy Feet spoelde in juni aan op een strand in Nieuw-Zeeland, duizenden kilometers van zijn thuis op de Zuidpool. Het verhitte dier at zand in de veronderstelling dat het verkoelende sneeuw was. Hij werd verzorgd in de dierentuin van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington.

Na een verblijf van enkele maanden was Happy Feet voldoende aangesterkt voor de terugreis. Per boot werd hij naar Campbell Island gebracht, enkele honderden kilometers ten zuiden van het Nieuw-Zeelandse vasteland. Daar kreeg Happy Feet zijn vrijheid terug.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden