Buis

Is er een man die de mooie dronken vrouw écht gaat helpen?

De stroom tv-programma's en online video's groeit continu. In de rubriek Buis selecteren we de leukste, interessantste en ontroerendste fragmenten. Vandaag: wie helpt de hulpeloze schoonheid die beschonken over straat zwalkt?

Een sociaal experiment. Zo noemt de onderzoeksleider van een Spaanse afkickkliniek het filmpje waarin een bloedmooie actrice zich op klaarlichte dag voordoet als een hulpeloze, beschonken vrouw in hartje Madrid. Hoe reageren mannen? Gaan ze helpen of proberen ze hun slag te slaan?

Je zou kunnen zeggen dat het er dik bovenop ligt. De actrice, die zich giechelend 'Giselle' noemt, heeft een diep decolleté, lacht de hele tijd, doet een beetje flirterig en hopeloos ('Ik heb zó veel gedronken') en ziet er in haar beschonken toestand nog steeds uit om door een ringetje te halen.

Toch laat het filmpje je met een enigszins onprettig gevoel achter. Dat mannen haar aanspreken en vragen of ze in de dichtsbijzijnde bar nog een drankje wil drinken, valt te verwachten. Maar de dwingende manier waarop een aantal mannen haar op klaarlichte dag probeert mee te krijgen naar een hotelkamer heeft iets zeer onaangenaams. Zelfs als ze zegt dat ze zich beroerd voelt, wordt haar bier opgedrongen.

Crew moet ingrijpen
Het laatste fragment is meteen het meest heftige fragment: een ober ziet 'Giselle' op een straathoek staan en sleept haar binnen luttele seconden mee om de hoek en duwt haar tegen een muur om haar te kussen en te betasten. Iemand van de filmcrew moet ingrijpen.

De onderzoeksleider bestrijdt dat er alleen 'de sappigste fragmenten' zijn getoond. Sterker nog: volgens hem is de actrice meerdere malen op nog veel onaangenamere wijze betast tijdens het experiment. Hij vraagt zich af wat er zou gebeuren als een beschonken tienermeisje 's nachts zo op straat staat.

En net als hij, vraag je je als kijker af waar de mannen waren die simpelweg een taxi voor de vrouw wilden bellen, gewoon uit fatsoen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden