Speed debate

Is er binnen de ring nog ruimte voor nieuwe muziekfestivals?

In de serie Speed Debates wil Het Parool je kennis laten maken met de partijen die het op 21 maart 2018 tegen elkaar opnemen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.

In de nabeschouwing spreekt Michiel Couzy met Duncan Stutterheim, bekend van o.a. ID&T. Hij denkt niet dat er binnen de ring nog ruimte is voor meer festivals. Beeld Het Parool

Tijdens korte discussies onder leiding van onze verslaggevers Michiel Couzy en Ruben Koops gaan politieke partijen met elkaar in debat over actuele thema's die spelen in de verkiezingscampagne.

In deze aflevering verbaast Duncan Stutterheim, bekend van ID&T, de A'DAM Toren en de Westergasfabriek zich over de opkomst van Forum voor Democratie.

"Ik vind het jammer dat extreme standpunten zo'n grote plek krijgen, dat had ik niet verwacht van Amsterdammers. Bestaande partijen hebben de onvrede niet goed geadresseerd. Het lijkt mij huiswerk voor die partijen om daar eens goed naar te luisteren."

Muziekfestivals
In het debat staan GroenLinks en D66 tegenover elkaar, de twee grote kanshebbers om bij de verkiezingen uit te groeien tot de grootste partij. Zij botsen over de vraag of binnen de ring plek is voor nog meer festivals.

Kijk mee naar het debat tussen Rutger Groot Wassink (GroenLinks) en Reinier van Dantzig (D66) plus nabeschouwing van Duncan Stutterheim en discussieer hier zelf ook mee over het onderwerp van vandaag.


Meer speed debates

Bekijk ook de vorige afleveringen, waarin Laurens Ivens (SP) en Annabel Nanninga (FvD) discussieerden over de stelling: Amsterdam moet een nationaal slavernijmuseum realiseren.

Het debat tussen Eric van der Burg (VVD) en Sylvana Simons (Bij1) over de vraag of er quota nodig zijn om te zorgen voor meer ambtenaren met een migratieachtergrond binnen de gemeente.

En de vorige aflevering, waarin Sofyan Mbarki (PvdA) en Mourad Taimounti van Denk met elkaar debatteren over de vraag of salafistische organisaties subsidie zouden moeten ontvangen.

Volg de verkiezingen
Op 21 maart goed voorbereid naar de stembus? Like onze Facebookpagina Amsterdam Kiest om niets meer te missen.

Stemadvies nodig? Vul de Kieswijzer van Het Parool in.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden