iPhone vermiste Thio bijna direct uit

AMSTERDAM - De telefoon van de sinds de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 februari vermiste wijnhandelaar Gijs Thio (40) blijkt die nacht tot zaterdagmorgen 07.04 uur te hebben gewerkt.

Daarna viel zijn iPhone dood. ''Of de telefoon is te water geraakt óf de batterij is verwijderd, wat lastig is bij een iPhone, óf de batterij was echt helemaal leeg, leeg leeg,'' zegt vriend Gilles van der Loo.

Van der Loo heeft twitterende bekende Nederlanders zoals Carice van Houten en Alexander Pechtold benaderd om de vermissing door te geven aan hun 'volgers' op internet.

Zoekactie
Thio vertrok 's nachts tegen vijf uur van een borrel in restaurant Toscanini op de Lindengracht richting zijn woning in de Oosterparkbuurt. Een vriendin vond enkele dagen later zijn fiets op de hoek van de Warmoesstraat en de Wijde Kerksteeg. Thio ging wel vaker bij haar langs op weg naar zijn huis.

Uitgezocht wordt nog wat vlak voor het uitvallen met de telefoon is gedaan. De iPhone activeerde een zendmast bij de Haarlemmer Houttuinen. Zowel Toscanini als de vindplaats van de fiets ligt binnen het bereik van die zendmast.

Vrienden proberen via Facebook en het verspreiden van posters en vlugschriften de verdwijning onder de aandacht te brengen. Van der Loo: ''Hoe langer het duurt, des te somberder ik word.''

Teruggevonden
De vermiste Janice Beekman (16) is ondertussen wel terecht. Zij verliet zaterdagmorgen 26 februari haar ouderlijk huis aan de Amsteldijk. Ze zou met een man op pad zijn. Zaterdag kwam ze terug. De politie wil niet zeggen waar ze in de tussentijd geweest is.

Zaterdag werd de achttienjarige Gjorje Feij uit de Retiefstraat (Oost) vermist en weer gevonden. De verstandelijk gehandicapte jongen kwam niet opdagen bij zijn moeder. Dankzij een briefje dat hij bij zich droeg, werd een begeleider gewaarschuwd. (HET PAROOL)

Poster die de vrienden van Thio verspreiden. Beeld
Poster die de vrienden van Thio verspreiden.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden