Inzameling voor begrafenis slachtoffer aanstekergas

De familie wil de zondag overleden Ouahib Omri (13) begraven in Marokko. De Theo Thijssenschool is een inzamelingsactie gestart om deze begrafenis financieel mogelijk te maken.

Theo Thijssenschool in de Jordaan Beeld anp
Theo Thijssenschool in de JordaanBeeld anp

Ouahib overleed zondag na het inhaleren van aanstekergas. Hij zat tot vorig schooljaar op de Theo Thijssenschool en ging dit jaar naar de mavo van het Montessori Lyceum. Drie andere kinderen uit hetzelfde gezin gaan nog wel naar de basisschool in de Jordaan.

Het gezin van de overleden jongen vertelde maandag aan de directeur van de school dat er geen geld was voor een begrafenis in Marokko. De school stuurde een informerende brief rond over het overlijden van Ouahib en noemde daarin de mogelijkheid de ouders van de jongen financieel te steunen.

De brief werd gedeeld op de Facebookpagina van de school en op de website van voetbalclub SDZ, waar Ouahib speelde. Daarna volgde bijval uit meer hoeken. Zo steunen het Marokkaanse consulaat en het Montessori Lyceum de actie, zegt Herbert de Bruijne, voorzitter van het college van bestuur van de school.

"Het is triest genoeg dat een actie noodzakelijk is," zegt De Bruijne. "Ouders mogen zelf de afweging maken of ze wel of niet financieel willen helpen. We gebruiken de schoolrekening om het geld in te zamelen."

Lees ook: Aanstekergas als drug overvalt hulpverlening

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden