PlusFilm

Invisible Sue is een vlotte en gepolijste Marvelkloon

Invisible Sue Beeld -
Invisible SueBeeld -

In het superheldentijdperk is er altijd behoefte aan films die het genre voor jonge kinderen toegankelijk maken. Jonger dan supertiener Spider-Man zijn de Marvelhelden alleen in sommige X-Menfilms, maar daarbij worden volwassen thema’s als genocide, corruptie, machtsmisbruik en terminale mutatie niet geschuwd.

De Duitse jeugdfilmmaker Markus Dietrich zag het gat in de markt en levert met Invisible Sue (Plötzlich Unsichtbar) een vlotte en gepolijste Marvelkloon voor kleine superheldenfans af.

De in het Nederlands nagesynchroniseerde film begint net als de echte Marvelfilms met geanimeerd ge­blader door de pagina’s van een superheldenstrip, die in dit geval over ­heldin SuperMoon gaat. Het is de ­favoriete strip van brugklasser Susan Hartmann, die liever Sue genoemd wil worden. Ze heeft moeite voor zichzelf op te komen. Dat verandert wanneer ze door een ongelukje in het laboratorium van haar moeder een superkracht krijgt: ze kan onzichtbaar worden wanneer ze aan hitte wordt blootgesteld. Een slok thee ­volstaat.

Met een knipoog naar Jarvis uit de Iron Manfilms krijgt ze steun en ­uitleg van Alfred, de virtuele assistent van haar moeder. In haar strijd tegen booswichten die haar superkracht willen stelen, heeft ze echter veel meer baat bij de hulp van twee andere buitenbeentjes op haar school. Met wetenschapsnerd Kaya, die zich ‘App’ laat noemen, en de ­stotterende stuntfietser Tobi vormt de onzichtbare Sue een trio dat door volwassen bedriegers en verraders flink op de proef wordt gesteld.

Terloops wordt duidelijk dat afwezige vaders, drukbezette moeders en pestende klasgenoten ook maar ­gewone mensen met problemen zijn en dat iedereen fouten kan maken. Met die wijsheid kunnen grote ­Amerikaanse superhelden de wereld misschien niet voor een apocalyps behoeden, de kleintjes steken er ­allicht wat van op.

Invisible Sue

Regie Markus Dietrich

Met Ruby M. Lichtenberg, Anna Shirin Habedank, Lui Eckhardt

Te zien in Eye

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden