Invallen in Duitsland om belastingontduiking

In heel Duitsland heeft de federale recherche maandag invallen gedaan bij bedrijven en woonhuizen van honderden mensen die de belasting zouden hebben ontdoken. Zij waren allemaal klanten van de Zwitserse bank UBS, aldus het Openbaar Ministerie in Bochum.

Via Zwitserse bankrekeningen zouden de Duitsers hebben geprobeerd de belastingen te ontduiken. Bij de grote actie tegen belastingontduiking waren bestuurders en aanklagers van meerdere deelstaten betrokken.

De belastingfraude kwam aan het licht door een cd die de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen 3 maanden geleden kocht. Daarop staan gegevens die de Duitse autoriteiten op het spoor van de fraudeurs brachten.

Het was niet voor het eerst dat de Duitse overheid bewijzen voor belastingfraude op een cd kocht. De minister van Justitie van de landelijke overheid is daartegen, maar in Noord-Rijnland-Westfalen zit een rood-groene regering die geen morele bezwaren heeft tegen het kopen van bewijs tegen belastingontduikers.

UBS heeft laten weten dat ze de invallen betreurt. De bank helpt Duitsers naar eigen zeggen niet meer om via de mazen in de wet de belasting te ontduiken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden