Internetondernemer Nalden in raad van toezicht Stedelijk

Ferdinand Grapperhaus, partner bij advocatenkantoor Allen & Overy, en Ronald Hans, bekend als WeTransfer-oprichter Nalden, zijn per 1 oktober begonen als respectievelijk voorzitter en lid van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum.

Het Parool
Ronald Hans, beter bekend als Nalden, treedt toe tot de raad van toezicht van het Stedelijk Museum Beeld -
Ronald Hans, beter bekend als Nalden, treedt toe tot de raad van toezicht van het Stedelijk MuseumBeeld -

Grapperhaus (1959) volgt Cees de Bruin op. De Bruin nam die positie waar na het vertrek van Alexander Ribbink. Hans (1984) neemt de plek over van Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn van Oranje Nassau.

'Inspirerend instituut'
Grapperhaus is naast advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht ook hoogleraar (Europees) Arbeidsrecht aan de Universiteit van Maastricht en vaste columnist van het Financieele Dagblad. Eerder was hij onder meer negen jaar kroonlid van de Sociaal Economische Raad en in Amsterdam onder andere voorzitter van het bestuur van het Olympisch Stadion.

'Het Stedelijk is voor mij persoonlijk altijd een inspirerend instituut geweest. Ik leerde er als jongen met mijn ouders wat moderne kunst kon betekenen, en ik word er nog steeds enthousiast over kunstenaars die ik door de werkwijze van het museum beter leer kennen.'

'Internationale pionier'
Hans was op zijn zestiende auteur van het blog Nalden.net en werd van daaruit een succesvolle ondernemer. Hij begon in 2009 als medeoprichter van het digitale distributiekanaal WeTransfer dat hij de afgelopen jaren internationaal uitbouwde met kantoren in Amsterdam en Los Angeles. Met We Transfer steunt Nalden vanaf het begin de creatieve industrie door onder meer verschillende internationale projecten op het gebied van kunst, muziek en educatie te ondersteunen.

'Het Stedelijk is een van de meest inspirerende plekken in Amsterdam en een internationale pionier op het gebied van kunst. Ik kijk ernaar uit om me in te zetten voor het stimuleren van innovatie en creativiteit en voel me vereerd een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van dit mooie museum,' aldus Hans.

De Raad van Toezicht bestaat nu uit Cees de Bruin, Madeleine de Cock Buning, Rob Defares (t/m 13 oktober 2017), Ferdinand Grapperhaus (voorzitter), Ronald Hans, Rita Kersting, Willem de Rooij en Joyce Sylvester.

Ferdinand Grapperhaus. Beeld Bob Bronshoff
Ferdinand Grapperhaus.Beeld Bob Bronshoff
Ronald Hans (Nalden). Beeld Bob Bronshoff
Ronald Hans (Nalden).Beeld Bob Bronshoff
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden