Internationale student levert Nederland 1,57 miljard op

Internationale studenten die na hun afstuderen in Nederland blijven werken, leveren jaarlijks 1,57 miljard euro op voor de schatkist.

Internationale studenten in een studentenhuis in Diemen Beeld Marc Driessen
Internationale studenten in een studentenhuis in DiemenBeeld Marc Driessen

Een kwart van de afgestudeerde studenten uit het buitenland blijft hun leven lang in ons land, zo schat expertisebureau EP-Nuffic op basis van cijfers van het CBS en CPB.

Aan de Nederlandse universiteiten en hogescholen volgen bijna 75.000 internationale studenten met 161 verschillende nationaliteiten een volledige studie. Van alle internationale studenten die in 2008, 2009 en 2010 afstudeerden, woont respectievelijk 42, 38 en 36 procent na vijf jaar nog in Nederland. Ze werken even vaak en verdienen evenveel als hun Nederlandse leeftijdgenoten.

Stijging
Vooral studenten in de studierichtingen Techniek, Gezondheid en Natuur blijven gemiddeld vaker en langer in Nederland. In die studierichtingen is de kans op een baan groter dan in andere sectoren.

In Amsterdam studeren jaarlijks ruim 7500 internationale studenten aan de Hogeschool van Amsterdam, InHolland, UvA en VU. De verwachting is dat het aantal de komende jaren stijgt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden