Interim-directeur ziekenhuis erg lucratief

Bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) verdienden twee directeuren beiden vier ton, van wie één dit kreeg voor acht maanden werk. Foto Floris Lok Beeld
Bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) verdienden twee directeuren beiden vier ton, van wie één dit kreeg voor acht maanden werk. Foto Floris Lok

AMSTERDAM - De interim-directeur die vorig jaar tien maanden lang het BovenIJ Ziekenhuis in Amsterdam leidde, kreeg hiervoor 488.000 euro betaald.

Het gaat om Dick van Goor. Hij komt hiermee, omgerekend naar een volledig jaarsalaris (586.000 euro), op de derde plaats van bestbetaalde, tijdelijke ziekenhuisdirecteuren. Dit blijkt uit het onderzoek naar de directiesalarissen dat de SP onlangs publiceerde.

Op nummer één staat een interimdirecteur die zes maanden het Amphia Ziekenhuis in Breda leidde, tegen een betaling van 386.000 euro, wat op jaarbasis neerkomt op 773.000 euro. Goede tweede zijn de IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland, waar een tijdelijk ingehuurde directeur in drie maanden 155.000 euro kreeg; op jaarbasis is dat 620.000 euro.

Amsterdamse ziekenhuisdirecteuren zijn met zes hoogbetaalde managers goed vertegenwoordigd in de top veertig. Bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) verdienden twee directeuren beiden vier ton, van wie één dit kreeg voor acht maanden werk.

AMC en VU zijn vertegenwoordigd met salarissen uiteenlopend van 270.000 euro tot drie ton.

Twee op de drie directeuren verdienen nog steeds meer dan de norm van maximaal 240.000 euro, die de directeurenvereniging NVDZ zelf heeft opgesteld. Vooral interimmers schieten daar bovenuit.

Adjunct-directeur Ad Vaarties van BovenIJ zegt: ''De beloning van de heer Van Goor is een uitstekende investering gebleken. Toen hij kwam had het ziekenhuis een verlies van 1,9 miljoen, toen hij ging was er een winst van 1 miljoen. Hij heeft een gat van drie miljoen gedicht. Zet dat maar af tegen zijn salaris.'' (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden