Inspectie tikt Ambulance Amsterdam op de vingers

Ambulance Amsterdam heeft een reprimande gekregen van de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). De werkdruk is te hoog en de arbeidstijdenwet wordt overtreden. Ook is het bij medewerkers onvoldoende duidelijk hoe zij moeten omgaan met de agressie waar zij in hun werk mee te maken krijgen.

Elisa Hermanides
null Beeld anp
Beeld anp

Dat blijkt uit twee brieven van de Inspectie SZW aan Ambulance Amsterdam. Het onderzoek van de inspectie werd gedaan naar aanleiding van klachten van vakbond Abvakabo. Medewerkers klagen al ruim een jaar over verouderde apparatuur, hoge werkdruk en een tekort aan ambulances.

De ambulancedienst moet nu binnen een maand met een plan van aanpak komen om de werkstress te verminderen. Binnen drie maanden mag er helemaal geen sprake meer zijn van overtredingen op het gebied van werkdruk. Ook moet er binnen een maand aan de eisen op het gebied van arbeids- en rusttijden worden voldaan. Als dat niet lukt, kan er een boete volgen. Vakbond Abvakabo FNV wil dat de directie naar aanleiding van waarschuwingen van de inspectie opstapt.

De directie van Ambulance Amsterdam geeft toe dat er zaken beter kunnen en zegt voortvarend aan de slag te gaan met de waarschuwingen van de inspectie SZW.

Morgen: interview in Het Parool met de directie van Ambulance Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden