Insinger Beaufort naar Paribas

AMSTERDAM - De Amsterdamse bank Insinger de Beaufort wordt ingelijfd door de Franse bank BNP Paribas. De Fransen willen Insinger samenvoegen met de chique Haagse bank Nachenius Tjeenk, sinds 2005 eigendom van BNP Paribas Private Bank.

Hierdoor ontstaat de vijfde vermogensbank van Nederland. BNP Paribas brengt ook zijn Londense activiteiten op het gebied van private banking onder in de nieuwe bank.

Het totale vermogen van de nieuwe vermogensbeheerder zal tien miljard euro bedragen. De groep telt 250 werknemers. De transactie zal begin 2009 zijn afgerond.

Het is nog niet duidelijk welke gevolgen de overname heeft voor de merknamen Nachenius Tjeenk en Insinger de Beaufort. Wat er gebeurt met de vestiging van Nachenius in Amsterdam - net als Insinger aan de Herengracht - en de vestigingen van Insinger in Den Haag is evenmin bekend. Met de overname krijgt de bank ook vestigingen in Den Haag, Eindhoven en Londen.

BNP Paribas neemt voor zestig miljoen euro een belang van 35 procent in de holding waar Insinger de Beaufort onder valt. Door Nachenius Tjeenk en het vermogensbeheer in Londen in de combinatie te brengen, verwerft BNP een belang van in toaal 61 procent. Afgesproken is dat de aandeelhouders van Insinger de Beaufort hun resterende belang kunnen verkopen aan BNP Paribas.

Insinger de Beaufort, ontstaan in 1779 in Amsterdam, telt 160 werknemers en beheerde eind maart 5,6 miljard euro voor zijn klanten. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam.

Insinger is de zoveelste vermogensbank in Amsterdam die zijn zelfstandigheid verliest. C&E Bankiers, Labouchere, Stroeve, Theodor Gilissen en Schretlen zijn inmiddels deel van een groter geheel. Van der Hoop Bankiers ging zelfs failliet. (HET PAROOL)

BNP Paribas heeft vestigingen in dertig landen. Graphic van website BNP Paribas Beeld
BNP Paribas heeft vestigingen in dertig landen. Graphic van website BNP Paribas
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden