PlusA-Locatie

Inktvisspaghetti, hamburger, sushi - of allemaal tegelijk bij Market 33

Deze week in A-Locatie: Market 33. 'In Amerika zijn foodcourts doodnormaal, dat wilde ik naar Nederland halen'.

Market 33 op de Zuidas Beeld Charlotte Odijk
Market 33 op de ZuidasBeeld Charlotte Odijk

"In Amerika zijn foodcourts doodnormaal," zegt Calvin Choi (36), oprichter van foodcourt Market 33. Toen Choi in de Verenigde Staten werkte, waren korte lunchbezoeken aan een voedselhal aan de orde van de dag. "Dat wilde ik naar Nederland halen."

Na de Foodhallen en World of Food is Market 33 daarmee de derde in Amsterdam. Met tien stands ten opzichte van de 21 in de Foodhallen is Market 33 rela­tief klein gehouden. "Vooral geografisch gezien zijn we nieuw." Dat is waar: op de Zuidas zat niet eerder een onderneming van dit type.

Negentig procent van de eters komt uit dat gebied. "Er werken 20.000 man rond station Zuid. Die gaan tijdens de lunchpauze niet naar de Foodhallen om een broodje te halen. Dit is op loopafstand."

Market 33 wil bovendien een oplossing bieden voor het probleem waar veel zakenlui op stuiten: de besluiteloze zakenrelatie, die niet weet of hij tussen de middag Italiaans (€9 voor bijvoorbeeld de inktvisspaghetti) of toch liever een hamburger wil (vanaf €5,50), terwijl jij trek hebt in sushi (vanaf €8,90). Choi: "In de hal bestel je het allemaal tegelijk."

Demonstraties
De ligging garandeert Choi doordeweeks een groot aantal gasten, maar heeft een keerzijde. "In de avonden en het weekend kun je hier een kanon afschieten. Dan is er niemand." Daarom wil hij zich buiten kantooruren richten op gezinnen. Met schmink­artiesten en sushiworkshops hoopt hij de kleintjes te kunnen vermaken en dagjesmensen binnen te krijgen.

Op de verschillende plateaus van de hal - de ruimte heeft meerdere niveaus, verbonden door kleine trappen - zullen demonstraties worden gegeven. "De mensen die onze koffie maken, komen op zo'n 'podium' de koffie branden."

Het assortiment van Market 33 was niet meteen volledig. Biologische frietzaak Pomm's was wat vertraagd. Zakenrelaties moesten twee weken wachten op hun patat mét. Gelukkig waren er binnenshuis genoeg alternatieven.

Market 33

Claude Debussylaan 33
06 24501028
www.market33.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden