Inholland moet studente toch diploma geven

Een studente wier afstudeerscriptie al in 2009 met een voldoende beoordeeld werd, krijgt na veel gesteggel nu toch haar diploma. Dat is het gevolg van een uitspraak van vandaag van de rechtbank in Den Haag. De studente had een kort geding aangespannen tegen hogeschool Inholland.

Honderden bijna-afgestudeerden bij Hogeschool Inholland zitten klem tussen het magere onderwijs dat ze hebben genoten en verzwaarde afstudeereisen. Beeld anp
Honderden bijna-afgestudeerden bij Hogeschool Inholland zitten klem tussen het magere onderwijs dat ze hebben genoten en verzwaarde afstudeereisen.Beeld anp

Naast haar afstudeerscriptie had de studente in 2009 ook een werkstuk ingeleverd. Pas eind 2011 is dat werkstuk door Inholland met een voldoende beoordeeld. Daarna hoorde ze haar diploma te krijgen, maar dat weigerde Inholland. Volgens de rechtbank gebeurde dat omdat uit onderzoeken in 2010 en 2011 door de Onderwijsinspectie en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie was gebleken dat een aantal opleidingen, waaronder de MEM-opleiding, niet van hbo-niveau waren.

De studente tekende daarover beroep aan bij het College van Beroep voor de Examens. Dat oordeelde dat ze haar diploma gewoon hoorde te krijgen, maar dat gebeurde niet. Daarop spande de studente een kort geding aan. De rechter heeft nu ook geoordeeld dat Inholland haar diploma moet uitreiken.

Momenteel zijn er nog vier studenten die in hetzelfde parket zitten als de studente die door de rechtbank in het gelijk is gesteld. Inholland beraadt zich nu nog op een mogelijk hoger beroep over de uitspraak. Als de hogeschool niet in beroep gaat tegen de uitspraak, krijgen de vier andere studenten hun diploma ook gewoon. Of Inholland in hoger beroep gaat, is nog niet duidelijk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden