ING moet 68 miljoen in pensioenfonds storten

ING moet 68 miljoen euro in het pensioenfonds van zijn (oud-)werknemers bijstorten. Dat heeft het college van arbiters bepaald. Daarmee wees het scheidsgerecht de vordering van het bestuur van het pensioenfonds voor 40 procent toe. Dat is maandag bekendgemaakt.

Het hoofdkantoor van ING in Brussel Beeld REUTERS

ING besloot in februari vorig jaar opnieuw om geen middelen aan het fonds ter beschikking te stellen om de pensioenen van oud-medewerkers per 1 januari 2012 te verhogen. Het bedrag dat daarvoor nodig was, werd toen geraamd op 170 miljoen euro. Het bestuur van het pensioenfonds was het daarmee niet mee eens. Het geschil werd toen voorgelegd aan een college van drie arbiters, meldde het fonds.

De arbiters oordelen dat ING in 2012 nog steeds zwaarwegende redenen had om niet in het fonds bij te storten, maar dat de financiële positie van de bank en verzekeraar op dat moment wel was verbeterd ten opzichte van de jaren daarvoor. Het college nam in overweging dat de pensioenen tussen september 2009 en december 2011 ook al niet waren geïndexeerd.

Nu ING in het pensioenfonds moet bijstorten, zullen de pensioenen worden verhoogd. De gewezen deelnemers en pensioengerechtigden zullen daarover worden ingelicht, waarbij ook het percentage van de verhoging met terugwerkende kracht bekend zal worden gemaakt.

ING moet niet alleen 68 miljoen euro bijstorten, maar over dat bedrag ook een rente van 4 procent betalen, vanaf 1 januari 2012 tot de dag dat de betaling is verricht.

Het bestuur van het pensioenfonds zegt zich nog te beraden op de gevolgen van de uitspraak voor de financiering van de verhoging van de pensioenen na 1 januari 2012.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden