Indiërs worden nog eens echte carnivoren

De inwoners van India eten steeds meer vlees. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) heeft gemeld dat een Indiër gemiddeld 5 tot 5,5 kilo vlees per jaar eet. Dat is het meest sinds de FAO deze statistieken ging vastleggen.

Beeld afp

Door betere hygiëne, hogere inkomens en meer bekendheid met buitenlands voedsel komt het vlees steeds vaker voor in de als vegetarisch bekend staande lokale keuken.

Hindoes beschouwen de koe als een heilig dier, maar vlees van onder meer buffels en varkens vinden steeds gretiger aftrek.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden