Inchomar B. gearresteerd voor wapen- en drugshandel

De Amsterdamse crimineel Inchomar B. (29) is opnieuw gearresteerd, nu voor de handel in wapens en drugs en wapenbezit. Hij is begin mei met twee familieleden en twee anderen gepakt in een auto die van Amsterdam richting Nijmegen reed.

Politie onderzoekt de plaats waar Inchomar B. werd neergeschoten, op de Antwerpenbaan in Nieuw-Sloten in augustus 2013. Beeld anp
Politie onderzoekt de plaats waar Inchomar B. werd neergeschoten, op de Antwerpenbaan in Nieuw-Sloten in augustus 2013.Beeld anp

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na een bericht op crimesite.nl. De arrestatie volgt op maanden van onderzoek.

Hoofdverdachte Inchomar B. wordt verdacht van zowel het wapenbezit als de handel in wapens en drugs, net zoals zijn medeverdachte Siegdman T. (32), die eveneens vast zit. Voor zijn familieleden Shudeska B. (26) en Sherwin B. (46) en Marialanda R. (29) geldt een deel van de verdenkingen.

Moordaanslagen
Op Inchomar B. zijn in het verleden zeker één en mogelijk twee moordaanslagen gepleegd. Omdat hij volgens justitie weet wie achter de moordaanslag zat waarbij hij van dichtbij met automatische wapens was beschoten, maar weigerde te zeggen om wie het ging, is hij vorig jaar enige tijd gegijzeld. Deze week zoekt de politie in de Hoekenesgracht in Osdorp naar een wapen dat mogelijk bij de moordpoging werd gebruikt.

Samen met de inmiddels geliquideerde beroepscrimineel Gwenette Martha en twee anderen werd hij vrijgesproken van het voorbereiden van de liquidatie van Benaouf A., spil in deonderwereldvete die in de stad al vele slachtoffers heeft gekost.

Advocaat Patrick Rombouts van Inchomar B. stelt dat uit alles blijkt dat de recherche B. al maanden 'volop op de huid heeft gezeten' door hem te observeren en zijn steeds wisselende telefoons af te luisteren. 'Voor het bezit van twee wapens die bij zijn neef en zijn zus zijn gevonden, zie ik wel onderbouwing in het dossier. Hij heeft dat bezit min of meer toegegeven. Toch, na al dat onderzoek zie ik nog geen verdenking voor de wapenhandel die hem ten laste wordt gelegd.' De drugs waarvoor B. is aangeklaagd, betreft een pond heroïne en een plak hasj die in de auto lagen waarin hij is aangehouden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden