In therapie! U leest het goed! Bij een heuse therapeut dus!

Soms hoor ik wat sterren in Hilversum verdienen, en dat zijn meestal hoge bedragen.

Ik weet bijvoorbeeld dat Martijn Krabbé behoorlijk verdient. Mag. Wat hij daarvoor doet, weet ik niet precies, maar het is voor de televisie. En dan schijn je alles over je privéleven te moeten vertellen.

Nu volg ik dat niet, maar soms kom je dat domweg tegen. Zoals gisteren.

Martijn schijnt een huwelijkscrisis te hebben gehad met zijn 'Amanda'. En om die op te lossen, is hij in relatietherapie gegaan. Erg hè. Je denkt: man, vertel dat niet. Maar hij moet dat vermoedelijk contractueel vertellen. En dan blijkt het erger dan erg. Zijn huwelijk is een teringbende. Martijn en Amanda gaan naar de therapeut, en ja hoor: er breekt een inzicht door. Let op: 'Er was een probleem. Daar had Amanda gelijk in. Ik werkte hard en vergat belangrijke dingen te doen.'

Tjonge jonge zeg... Dit is inderdaad een huwelijkskiller! En hij gaat door: 'Zo had ik bijvoorbeeld geen tijd om een cadeautje te kopen bij een verjaardag, dat liet ik Amanda doen. Ik kwam te laat thuis om het huis te versieren en dan had Amanda ook nog taart gemaakt.'
Wat is dit voor een sadisme binnen het huwelijk? Wauw! We gaan in therapie omdat papa hard werkt en geen cadeautje heeft gekocht en het huis niet heeft versierd!

In therapie! U leest het goed! Bij een heuse therapeut dus!
En dit schrijnende verhaal snijdt dieper: 'En op het verjaardagsfeestje zelf was ik te moe om leuke gesprekken met de gasten te voeren.'

Dat die Martijn Krabbé nog vrij rondloopt, zeg. Dat hij niet onmiddellijk is opgesloten in een inrichting voor gevaarlijke gekken! En die vrouw van hem! Die Amanda! Wat zal die kwaad geweest zijn dat de slingers niet waren opgehangen en dat zij een cadeautje moest kopen en dat Martijn vervolgens een beetje zat te zwijgen!

Amanda zit nu met een naald in haar arm, denk ik. En met de restjes van een taart!

Wat een ernstig gestoorde gekken! Dat bent u toch met me eens!
Hebben die wel genoeg therapie gekregen? Moet Martijn geen elektrotherapie krijgen? Ik dacht het wel! Er moeten echt twee elektroden op zijn hoofd worden gemonteerd, en dan moet iemand daar snel 220 volt doorheen jagen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden