In nieuwe serie kijkt Coen Verbraak in de ziel van terminaal zieken

Coen Verbraak werkt aan een nieuwe serie van Kijken in de Ziel. Hij interviewt daarin bekende en semi-bekende Nederlanders die niet lang meer te leven hebben. Parooljournalist Albert de Lange, die kanker heeft en is uitbehandeld, is één van hen.

Coen Verbraak. Beeld anp
Coen Verbraak.Beeld anp

De Lange schrijft daarover vandaag in zijn column in Het Parool. 'Tv-interviewer Coen Verbraak kwam kijken in mijn ziel. Dan weet je natuurlijk waar je aan begint, maar ik kon me na de opnames slecht losmaken van het idee dat mijn acceptatiemodus maar matigjes tegemoetkomt aan de behoeften van de hedendaagse emocultuur,' schrijft hij.

Ook filosoof René Gude en politicus Adri Duivesteijn zijn geïnterviewd voor de serie. Volgens De Lange is die over ongeveer een jaar op televisie te zien, waardoor de kans gering is dat de geïnterviewden 'zelf gezellig voor de buis zitten' om te kijken. 'Dat geeft juist een morbide meerwaarde aan deze serie - de hoofdrolspelers zijn niet meer.'

Voor het programma Kijken in de Ziel, dat wordt uitgezonden door de NTR, interviewde Verbraak eerder onder andere journalisten, politici, advocaten en psychicaters.

De hele column van Albert de Lange is hier te lezen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden