In Nieuw-West verrijst een campus met bijna negenhonderd woningen

Bij station Lelylaan verrijst een campus met 869 woningen en studio's. Stadsdeelbestuurder Ronald Mauer (Nieuw-West) sloeg woensdag de eerste paal voor de start van de bouw. In het derde kwartaal van 2017 worden de woningen opgeleverd.

Priscilla Tienkamp
In het derde kwartaal van 2017 worden de woningen opgeleverd Beeld Artist impression / Smit¿s Bouwbedrijf
In het derde kwartaal van 2017 worden de woningen opgeleverdBeeld Artist impression / Smit¿s Bouwbedrijf

De 590 studentenwoningen in het hoefijzervormige gebouw met twee torens worden straks verhuurd door studentenhuisvester DUWO. Daarnaast verrijzen er 279 woningen voor 'young professionals', jonge starters op de arbeidsmarkt. Alle woningen hebben een eigen entree, keuken, badkamer en woon/slaapkamer. In het gebouw komen ook gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een wasruimte en een fietsenstalling.

Het is bepaald niet het enige nieuwbouwproject in het stadsdeel. Aan de Jacques Veltmanstraat wordt een woonblok met ruim vierhonderd studenten- en jongerenwoningen gebouwd. Aan de Rijswijkstraat is een kantoorpand omgebouwd voor jongerenhuisvesting.

Het vierde project is het Changegebouw, dat aan het August Allebéplein komt. Het wordt een woontoren met 498 duurzame huurappartementen. Ook dat project moet in 2017 af zijn. In totaal zullen er de komende jaren 4700 jongerenwoningen bij komen.

Kreuzberg
D66'er Ronald Mauer vergeleek zijn stadsdeel in oktober in Het Parool met Kreuzberg. 'Nieuw-West heeft veel overeenkomsten met opeens hip geworden buurten als Brooklyn en Kreuzberg: een mix van oorspronkelijke bewoners en nieuwe instroom. Maar Nieuw-West heeft eigenlijk meer mogelijkheden dan Kreuzberg: we hebben meer ruimte en meer groen.'

Volgens Mauer ontstaat er een andere samenstelling van bewoners in Nieuw-West en brengt dat een andere dynamiek en balans met zich mee. De nieuwe campus past 'heel goed in die nieuwe dynamiek', aldus de bestuurder.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden