Column

In het Woud van Aantrekkelijk en Bang bevindt zich het Taboe

Theodor Holman (1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker. Elke dag, uitgezonderd zondag, lees je hier zijn column.

Theodor Holman
Theodor Holman Beeld Wolff
Theodor HolmanBeeld Wolff

Je zit in je kamer. Je kijkt in de spiegel. Je ziet een knappe jongen. Maar zie je die eigenlijk wel? Je gedachten dwalen af en komen, al vrij snel, bij een gebied waar je niet wilt komen. Het is het Woud van Aantrekkelijkheid en Bang. Daar bevindt zich het Taboe.

Een geheime kracht dwingt je er steeds heen. Dat mag niet. Het is er te gevaarlijk. In het Woud van Aantrekkelijkheid en Bang zijn er namelijk gevaarlijke monsters die er verraderlijk knap uitzien. Die monsters proberen je met hun knappe uiterlijk te verleiden.

Je leest in je heilige boek hoe verraderlijk dat gebied is. Dat heilige boek is de Koran. Je leest hoe god die monsters verafschuwt. Die god heet Allah.
En die monsters... hoe heten die?

Je ziet hoe ze leven. Ze houden van elkaar, ze dansen, ze maken feest, ze drinken alcohol, ze maken muziek, ze lachen, ze zijn vrij...
Hoe aantrekkelijk...

Maar het mag niet. Het is fout. De monsters moeten vernietigd worden. Maar wie zijn de monsters?

Je weet het wel. Je weet heel goed wie die monsters zijn.
Je zit in je kamer, en je kijkt in de spiegel, maar wie en wat zie je?
Je bent niet bang voor dood, maar wel voor monsters. Waarom toch? Je kunt een keel doorsnijden, dat boezemt je geen angst in, maar die monsters wel. Die monsters die jou voortdurend proberen te verleiden. Je ziet hun lippen met de kleur van robijnen, hun ivoren huid, al vind je het eboniet ook niet te versmaden, hun koolzwarte ogen die naar je lachen...
Weg monsters!

Je moet ze doden.
Dan zal Allah je belonen.

Allah zal dan van je houden. Allah... is dat niet raar dat hij wel van mij mag houden, denk je, van welk geslacht is Allah... Weg, met die gedachte! Je moet de monsters doden. De monsters die jou willen inlijven.

Je pakt je wapens, je pakt je explosieven, je leest nog wat passages in de Koran, je zoekt uit waar de monsters zijn met hun zweterige lijven.
Je moet naar het Woud van Aantrekkelijkheid en Bang waar ze in hun strakke broekjes dansen en gelukkig zijn,
Je kijkt voor het laatst in de spiegel.
Wat zie je?

Je ziet een monster.

t.holman@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden