In het Witte Huis valt zo'n 136.000 euro te verdienen

De top van de werknemers van de Amerikaanse president Barack Obama verdient zo'n 136.000 euro per jaar. Daarbij gaat het vooral om adviseurs die Obama op verschillende beleidsterreinen bijstaan.

President Obama op weg naar de helikopter die hem naar Camp David zal brengen, vandaag. Beeld Reuters
President Obama op weg naar de helikopter die hem naar Camp David zal brengen, vandaag.Beeld Reuters

Dat blijkt uit het overzicht dat het Witte Huis, waar Obama tijdens zijn presidentsperiode mag wonen, gisteren publiceerde. Die 136.000 euro (172.200 dollar) is het hoogste salaris dat er wordt betaald in het Witte Huis, het laagste salaris ligt zo rond de 32.700 euro.

Volgens de Amerikaanse nieuwssite Politico is het totaalbedrag dat jaarlijks aan salarissen wordt uitbetaald in het Witte Huis gestegen ten opzichte van vorig jaar van 29,3 miljoen dollar in 2011 naar 29,85 miljoen dollar in 2012. Ook is het aantal medewerkers van de president gestegen ten opzichte van vorig jaar. Overigens is het totaalbedrag dat aan salaris werd uitgekeerd wel gedaald ten opzichte van 2009, toen voor bijna 31 miljoen dollar aan loon werd uitbetaald.

Uit de belastingaanslagen van president Obama eerder dit jaar blijkt dat Barack en Michelle Obama een gezamenlijk inkomen hadden van 789.674 dollar, oftewel ruim 623.000 euro.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden