In 24 uur tienduizend Instagramvolgers: 'Beetje overdreven'

Nicky Libert (26) was vorige week maandag aan het werk voor de Febo op de Ferdinand Bolstraat, waar hij beton aan het storten was waar later tramrails overheen komen te liggen. Zondag had hij bijna veertienduizend volgers op Instagram.

David van Unen

Een idiote hoeveelheid, als je bedenkt dat hij er een dag eerder zo'n vierhonderd had. Geboren Amsterdammer Libert, "maar ik woon nu in Almere", heeft ze allemaal te danken aan een meisje uit Londen dat op Twitter en Instagram schuilgaat achter de naam @MaddoLuu.

Hij trof haar vorige week maandag op straat. "Ze kwam naar me toe om te vragen of ik model was. Ik zei 'nee, anders stond ik hier niet'," lacht Nicky.

De dame vroeg of ze een foto mocht maken van Nicky en dat vond hij best. "We hebben geen nummers uitgewisseld, alleen onze Instagramaccounts, en ik ben verder gegaan met mijn dag."

Duizenden likes
Zondagochtend werd Nicky wakker van zijn telefoon die onophoudelijk aan het trillen was, en daar tot nog toe niet mee is opgehouden. @MaddoLuu had de foto op Instagram en Twitter gedeeld en was er compleet 'viral' mee gegaan.

De tweet is inmiddels tienduizenden keren geretweet en geliked. "Ze had me al een berichtje gestuurd dat het viraal ging maar ik dacht: dat waait wel over. Niet dus. Ik vind het eerlijk gezegd een beetje overdreven hoor, dit. Ik probeer nuchter te blijven."

De nogal bizarre 24 uur die Nicky er op heeft zitten doen denken aan het verhaal van Arshad Khan. De Pakistaanse theeverkoper werd net als Nicky gekiekt terwijl hij aan het werk was. Inmiddels is hij in zijn thuisland een nationale bekendheid en heeft hij een modellencontract op zak.

Weer aan het werk
Hoewel op sociale media hordes mensen (vooral vrouwen) roepen dat Nicky ook zo'n verbintenis verdient, heeft z'n ontplofte Instagramaccount nog niet geleid tot contacten in die richting. Extern aangemaakte fanpagina's heeft Nicky alvast wel.

Dat van dat modellenwerk, dat hoort Nicky niet voor het eerst. "Voor nu laat ik het allemaal gebeuren. Maar ik heb wel besloten het even aan te kijken en over een week of anderhalf eens na te denken of ik zoiets wel of niet moet gaan najagen."

Voorlopig gaat hij maandag gewoon weer aan het werk. En ja, dan staat hij weer op de Ferdinand Bolstraat.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden