'Imtech heeft weer lucht'

De afronding van de claimemissie geeft Imtech de ruimte het bedrijf op orde te krijgen en weer winstgevend te maken. Dat stelden analisten vandaag in een reactie op de uitslag van de claimemissie, die ertoe heeft geleid dat de begeleidende banken nu grootaandeelhouder zijn van de technisch dienstverlener.

CEO Gerard van de Aast tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers van technisch dienstverlener Imtech. Beeld ANP
CEO Gerard van de Aast tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers van technisch dienstverlener Imtech.Beeld ANP

De banken zullen Imtech als aandeelhouder niet onder druk zetten om extra bedrijfsonderdelen te verkopen, zeiden André Mulder van Kepler Cheuvreux en Joost van Beek van Theodoor Gilissen. 'De banken hebben er belang bij dat Imtech op termijn zijn schulden kan betalen', stelde Van Beek.'Zij zullen zich wat betreft niet anders gedragen dan 'normale' aandeelhouders. Ze zullen niet iets doen dat de resultaten van het bedrijf onder druk zet.'

Mulder wees op de verkoop van Imtech ICT, die binnenkort wordt afgerond. Met dat geld en de opbrengst van de claimemissie worden schulden afgelost, zodat de acute zorgen over het voortbestaan van het bedrijf verdwijnen. 'Het is ten koste gegaan van de bestaande aandeelhouders, maar het bedrijf heeft weer wat lucht gekregen', concludeerde hij.

Imtech moet nu hard aan de slag om de resultaten te verbeteren. Dat zal zeker enige tijd gaan duren, aldus de analisten. De verbeterde financiële situatie kan volgens hen in ieder geval de onzekerheid bij klanten wegnemen.

Het aandeel Imtech stond vrijdagochtend bijna 8 procent in de min op 0,01 euro.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden