Imam: ouders, let op je kinderen

AMSTERDAM - Imam Mohammed Ben Ajiba heeft vrijdag in de Ummahmoskee in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart ouders opgeroepen goed op hun kinderen te letten.Dit naar aanleiding van de fatale steekpartij op het Technisch College (TeC).

Voor de school aan de Vlaardingenlaan werd donderdag de zestienjarige Youssef Mokhtari doodgestoken door zijn veertienjarige klasgenoot Hüseyin P..

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch woonde de dienst in het islamitische gebedshuis op het August Allebéplein bij. Volgens het stadsdeel kwamen er ongeveer duizend mensen naar de moskee.

''Laten wij nieuwe methoden vinden om onze kinderen op te voeden,'' zei de imam. En: ''De Turken zijn onze broeders,'' waarmee hij doelde op de afkomst van de dader. Volgens het stadsdeel hebben diverse buren hulp aangeboden aan diens ouders.

Marcouch heeft inmiddels de families van het slachtoffer en de dader bezocht. Donderdag was hij samen met burgemeester Job Cohen bij het gezin Mokhtari, en gisteren bezocht Marcouch de ouders van de dader. De stadsdeelvoorzitter verwoordde het afgrijzen in de buurt en betoonde zijn medeleven.

Marcouch heeft volwassenen in Slotervaart opgeroepen meteen te melden wanneer zij scholieren met messen zien. Hij zei het een goede zaak te vinden dat een groep leerlingen na de steekpartij de dader achterna is gegaan om hem te kunnen overdragen aan de politie. Hij werd overmeesterd bij het nabijgelegen metrostation.

Ook medewerkers van de school hebben bezoeken aan beide families gebracht. Schooldirecteur Ton Senf spreekt van een tragedie voor beide gezinnen. ''Ze kampen met grote gevoelens van onmacht, want het zal je kind maar zijn.'' De twee ouderparen hebben volgens Senf opgeroepen rustig te blijven en het bij deze ene dode te laten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden